Ga naar de inhoud

Zie onze reviews op

Beste schimmelwerende badkamerverf?

Wat is de beste badkamerverf? Anti-schimmelverf of latex in de badkamer kan schimmel voorkomen, maar welke stappen moet je nemen? De allerbeste badkamerverf is vocht doorlatend, schimmelwerend en gemakkelijk te drogen. Hieronder adviseren we jouw de beste badkamerverf in elke gewenste kleur.

Oorzaken schimmel op muren of plafond
Vochtige afgesloten ruimtes zoals de badkamer, het washok, de keuken of kelders kunnen een bron zijn van schimmelvorming. Slechte ventilatie en vocht opnemende muren zijn de voornaamste oorzaken van schimmelvorming. Een goede badkamerverf helpt om deze oorzaken zoveel mogelijk weg te nemen.

 

Oorzaken:
Hoge luchtvochtigheid (>70%)
Condensvorming
Vochten opnemende muren of plafond (lekkage, beschadigingen, etc.)

 

De schimmel verwijderen
Mocht je al last hebben van schimmels in je badkamer, dan dien je allereerst de schimmel te verwijderen voordat je gebruik kunt maken van een schimmelwerende verf. Heb je last van structurele vochtproblemen (bouwtechnisch), dan raden wij aan om een specialist in handen te nemen. Heb je schimmel aan de muren of plafond dan kun je de volgende stappen nemen om de schimmel te verwijderen:

  • Verwijder eventuele behang of andere oplage (indien aanwezig)
  • Oppervlakte schimmelvrij maken met een professionele schimmelreiniger en of algendoder. (Denk aan de veiligheid: gebruik een mondkapje en zorg voor ventilatie.)
  • Oppervlakte naspoelen met schoon water (met zeep of soda) tot dat alle schimmel verwijderd is.
  • De ondergrond is geschikt voor een nieuwe laag anti-schimmel of schimmelwerende verf.
  • Voor een uitgebreidere uitleg over schilderen bij schimmel verwijzen we je graag naar ons blog over schimmel en verven.

 

Nieuwe laag schimmelwerende verf in de badkamer
Wanneer je de oppervlakte helemaal gereinigd hebt, is het van belang om de juiste badkamerverf te gebruiken om nieuwe schimmelvorming geen kans meer te geven. Er zijn verschillende soorten en benamingen voor anti-schimmel coating en verf. Schimmelbestendig, anti-schimmel of schimmelwerend. Uiteindelijk doen ze allemaal hetzelfde, het voorkomen van schimmels.

 

De beste keuze badkamerverf of coating
Vanuit onze jaren expertise met professionele schilders adviseren wij vanuit Verfgilde om één van de volgende schimmelwerende badkamerverf te gebruiken:

 

SIGMARESIST FUNGI MATT

 

 

 

Uit verschillende testen is gebleken dat deze schimmelbestendige verf onwijs sterk is tegen de aangroei van schimmels. De verf werkt op basis van een kunstharsdispersie die zorgt voor de meest ongunstige omstandigheden voor schimmelvorming. Hierdoor blijft de verf ontastbaar. Daarnaast is verf zeer goed dekkend en vergeelt het niet.

 

 

SIKKENS ALPHA HUMITEX SF – voor slecht geventileerde ruimtes

 

 

Deze schimmelbestendige verf is op basis van copolymeerdispersie. De sikkens alpha humitex sf is een watergedragen, schrobvaste, schimmelwerende verf die aantasting van de verf tegengaat in vochtige ruimtes. Sikkens is samen met Sigma de allerbeste in verfmarkt, dit betekent het beste duurzaam resultaat in jouw badkamer.

 

 

De beste schimmelwerende badkamerverf? Verfgilde!

Professionele verf tegen lage prijzen
Leverancier van o.a. Sigma, Sikkens en Farrow & Ball
GRATIS verzending vanaf € 50,00
Op werkdagen voor 15:00 uur besteld is morgen in huis of afhalen*

872 reviews op trustpilot

Ontdek waarom klanten enthousiast zijn over onze verfwebshop! Onze reviews spreken boekdelen over de klanttevredenheid en kwaliteitsservice die wij bieden. Klanten waarderen niet alleen ons uitgebreide assortiment hoogwaardige verven, maar ook onze snelle levering en persoonlijke benadering. Lees de ervaringen van anderen en ervaar zelf waarom onze verfwebshop de topkeuze is voor schilders en doe-het-zelvers!

Lees de ervaringen van onze klanten

Merken die wij aanbieden...

Online verf bestellen bij Verfgilde

 

Bij Verfgilde bestel je online verf en schildersbenodigdheden van de beste kwaliteit en tegen scherpe prijzen! We hebben verf van topmerken zoals Sikkens, waaronder de Rubbol XD High Gloss, Rubbol BL Rezisto Satin en Rubbol SB, en Sigma, zoals de Sigma S2U Nova Satin en Sigma S2U Allure Gloss. Maar ook van andere professionele verfmerken. Denk bijvoorbeeld aan de extreem duurzame en beschermende verf van Jotun, of de prachtige kleuren van Farrow & Ball. Andere topmerken zijn Avis en Trae Lyx.

 

Ook voor schildersgereedschap ben je bij Verfgilde aan het juiste adres. Wij hebben schildersbenodigdheden voor iedere klus, van hoogwaardige merken als Meesterhand, ProGold, Repair Care en De Parel.

 

Bekijk ook eens onze verfaanbiedingen voor extra voordeel op de beste verfproducten!

 

Professioneel advies bij Verfgilde

 

Op Verfgilde.nl vind je de beste lakverf voor binnen en buiten. Met de buitenlakken van Sigma, zoals de Sigma S2U Allure Primer, Allure Gloss of Allure Satin schilder je het hele jaar door in de buitenlucht. Binnenshuis kies je bijvoorbeeld voor de Sigma S2U Nova Primer voor een goede hechting in combinatie met de Sigma S2U Nova Gloss, Nova Matt of Nova Satin. Ga je de trap verven? Kies dan de S2U Nova Soft Satin Traplak.

 

Heb je toch nog twijfels over welke verf voor jouw schilderklus de beste is? Neem dan contact op met onze verfexperts!

 

Online verf bestellen: Snelle levering. Goede service.

 

Bestel nu je verf en start morgen nog met het verven van jouw trap, badkamer, schutting of keukenkastjes. Of je nu hout, muur of metaal wil verven. Verfgilde heeft de beste verf voor elke klus en voor iedere ondergrond. Wij mengen onze verf bovendien in de kleur die jij wil! Bestel je op werkdagen voor 15:00 uur? Dan heb je jouw verfproducten morgen in huis.

Bestellingen boven €50,- worden bovendien gratis verzonden. Wanneer je voor afhalen bij Verfgilde kiest en je besteld voor 23:59, dan kan je de bestelling de volgende werkdag vanaf 09:30 uur afhalen. Bekijk onze kantenservice voor meer informatie over online verf bestellen.

 

Laat je inspireren

 

Bij Verfgilde staan we altijd klaar om je te helpen. Met onze tips & tricks helpen we je om van iedere schilderklus een succes te maken! Ben je op zoek naar inspiratie? Bekijk dan ook eens onze Instagram. Die staat vol mooie en originele ideeën! Kom je er niet uit met jouw schilderklus of verfkeuze? Of heb je meer nog wat meer informatie nodig? Schroom niet om ons te bellen!